A marihuána életet menthet

Egészségügy
2015 július 17., 06:58
comments 258

Mióta az USA-ban egyre több helyen legalizálják az orvosi marihuánát, sok helyen egy néhánydolláros kártya kiváltása után szabad az út a füvezéshez.

Közben pedig egyre több kiterjedt kutatás veszi védelmébe az orvosi marihuánát. A múlt hónapban egy tanulmány alátámasztotta, hogy a marihuána segít azoknak, akiknek krónikus fájdalmuk van, mint például az Istennek. Korábban pedig arról írtak a kutatók, hogy az orvosi marihuána használata csökkenti a gyógyszertúladagolásos elhalálozások számát. Most pedig egy új kutatás továbbment: azokban az államokban, ahol legális orvosi marihuánát felírni, nemcsak a gyógyszertúladagolás kevesebb, de az addiktológiára is kevesebben kerülnek be.

Tehát adott a kérdés, hogy nem kéne-e ebbe az irányba elmennie az Egyesült Államoknak, ahol 100 millió embernek vannak fájdalmai, amiket gyógyszerekkel kezelnek. Erről ennél többet a Voxban lehet olvasni.

Ez itthon is felmerülhetne, de a végső szót nyilván az igazi szakemberek, a magyar politikusok mondják ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.