Az oslói mészáros Breivik politológiát fog hallgatni

Tbg
fegyver
2015 július 17., 17:31
comments 396

Bejárni persze nem fog az egyetemre a 77 emberrel leszámoló norvég ámokfutó, hiszen egy cellában üldögél, de felvételt nyert mint hallgató az oslói egyetemre.

A szélsőjobboldali nézeteket valló, 36 éves Anders Behring Breivik már két évvel ezelőtt is próbálkozott bekerülni, de akkor még nem voltak meg a szükséges előtanulmányai, amiket időközben megszerzett.

Az egyetem vezetése erkölcsi dilemmába került, hiszen több áldozat is az egyetemre járt, ám végül úgy döntöttek felveszik a tömeggyilkost, hiszen az egyetem szabályzata ezt nem tiltja. "Magunk miatt tesszük, nem miatta."

Breiviket 21 évre, a maximálisan adható legnagyobb börtönbüntetésre ítélték, 2012-ben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.