Itt a kép a Plútó jeges szíveiről

űr
2015 július 18., 05:09
comments 43

A NASA tegnap publikálta a legújabb fotókat, amelyeket a New Horizons szonda készített. (Tegnap TBG már posztolta a konferenciavideót.) Az űrkutatók most arra jutottak, hogy a titokzatos, szívalakú képződményeket geológiai folyamatok alakították ki, nem is olyan régen, körülbelül százmillió éve. Már két konkurens teória is van arra, pontosan hogyan jöttek létre az alakzatok. Ez a jeges síkság a Plútó Tombaugh régiójában fekszik, és az űrszonda körülbelül 77 000 kilométeres távolságból fotózta le. Ahogy érkeznek a New Horizons adatai, újabb és újabb hasonló felfedezések várhatók, az űrkutatók még évekig elemezni fogják a felvételeket, gyáratni az elméleteket.

A Jégszív-elméletet egyébként már több mint harminc éve megalkotta Demjén Ferenc, a népszerű Rózsi, aki akkoriban az azóta méltán elfeledett, már nevében is kihívásokkal küszködő V' Moto-Rock zenekarban basszusgitár-énekelt: (Vigyázat, ultranyálas tartalom!)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt