7,77 milliót kér a közérdekű adatok kiadásáért a Nemzeti Földalap

POLITIKA
2015 július 19., 10:24
comments 356

Közadatkéréssel fordult a Nemzeti Földalaphoz a földpályázatok ügyében Sallai R. Benedek, az LMP képviselője. Az állami termőföldpályázatok eredményével kapcsolatos adatok kiadása fejében a földalap a nemrég elfogadott információs törvény alapján

nettó 7,77 millió forintot kért.

És hogy mit adnak ennyi pénzért?

Egy dokumentációt, amiből kitakarják a földhasználatra pályázók személyes adatait, és amely nem tartalmazza az egyetlen lényegi információt, a bírálati jegyzőkönyveket.

Sallainak és az LMP-nek nincs ennyi pénze, ezért most adatigénylésüket a kormánytagokra és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetőire szűkítik, hátha az kijön kevesebből is. A képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján kitért arra a

kicsit sztálinista hangulatú fenyegetésre is,

hogy a Földművelésügyi Minisztérium a napokban fontosnak találta nyilvánosságra hozni, hogy Sallai testvére és sógornője is kormánytisztviselőként dolgozik. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.