Nem haragszik Merkelre a palesztin kislány

külföld
2015 július 19., 15:54
comments 189

Szerdán egy rostocki fórumon szólalt fel egy tizennégy éves palesztin kislány, és megkérdezte Angela Merkelt, hogy miért kell neki és családjának elhagynia Németországot, miközben ő tanulni szeretne. Majd elsírta magát.

Merkel

A Bild am Sonntag megkereste a palesztin lányt. Reem Sahwil elmondta, hogy nem neheztel Angela Merkelre és örül a kancellár őszinteségének. Sahwil nem tervezte, hogy felszólal, de végül meggondolta magát.

"Azt hittem, hogy majd valami olyasmit mond, hogy eltarthat egy darabig az ügyintézés, de biztosan maradhatunk. Természetesen csalódtam, és akkor kezdtem sírni, amikor Merkel asszony azt mondta, hogy mindig lesznek emberek, akiket ki kell toloncolni. Ez fájt, de boldog is voltam, hogy ennyire őszinte volt. Még inkább fájt volna, ha nem őszinte. Kedvelem az olyan őszinte embereket, mint Merkel asszony."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.