Na ne, minden magyarra jut majdnem négy tyúk?!

mezőgazdaság
2015 július 20., 07:46
comments 43

image-2

Közzétette a KSH az imént a magyar haszonállatok aktuális állományát, és semmi esetre sem fosztanánk meg az olvasókat ezektől az információktól.

Ennyi tyúk (közel 38 millió!!!) nem volt még Magyarországon az utóbbi öt évben.

Viszont továbbra is nagyon messze vagyunk attól a kormányzatilag leszögezett céltól, hogy a hatmillió sertés országa legyünk, ehhez ugyanis duplázni kéne a mostani állományt.

Ehhez képest a gazdaságilag elvileg különlegesen értékes szarvasmarha-állomány viszonylag kiegyensúlyozott, az utóbbi években nem távolodott el a mostani 858 ezres számtól.

(Az utóbbi évek adatait itt találja)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.