Boszorkánysággal vádolták, rátámadtak a házában, és fényes nappal lefejezték

külföld
2015 július 21., 10:11
comments 72

Egy Asszám indiai állam keleti részén lévő faluban egy több mint 200 fős csőcselék megtámadott, és megölt egy 63 éves indiai nőt, akit boszorkánysággal vádoltak.

A helyi rendőrfőnök szerint egy Anima Ronghanti nevű nő kezdte a balhét, aki azt állította magáról, hogy egy istennő, és arra kérte a helyieket, hogy menjenek el a helyi templomba. Itt elmondta az embereknek, hogy a 63 éves, ötgyerekes Poni Orang, aki az Adivasi törzshöz tartozik, egy boszorkány, aki balszerencsét hoz a falura.

A feldühödött tömeg fényes nappal felkereste az idős nőt a házában, kivonszolta onnan, levetkőztette meztelenre, majd levágta a fejét.

A rendőrség a lincselés miatt hét embert tartóztatott le, köztük Ronghantit, a férjét és a nő testvérét.

Az elmúlt hat évben több mint száz nőt öltek meg az asszámi boszorkányüldözésekben. Az állam emiatt törvényben akarja tiltani, hogy valakit boszorkánynak nevezzenek. (Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.