Egy 60 éves férfi rabszolgákat dolgoztatott a zempléni kannabiszültetvényén

Egy 60 éves helyi férfi ellen emelt vádat a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség, mert az a tanyáján indiaikender-ültetvényt alakított ki, amin a „személyi szabadságukban korlátozott munkásokat dolgoztatott”.

A férfi a zempléni tanyáján több kiszolgáltatott helyzetben lévő embert foglalkoztatott tavaly, a munkásokat gyakorlatilag szállás és élelem fejében dolgoztatta.

Az egyiküket (egy hajléktalan férfit) rendszeresen ütlegelte, azzal fenyegette, hogy megöli, és megtiltotta neki, hogy elhagyja a tanyát. Ő a csaknem egy év alatt átélt érzelmi és fizikai kihasználás, sanyargatás következtében poszttraumás stressz-szindrómában szenved.

A többiek, társuk bántalmazását látva szintén rettegtek a vádlottól, és ellenvetés nélkül végrehajtották az utasításait.

A tanyán marihuána alapanyagául szolgáló indiai kendert termesztettek. A 172 tőből álló kannabiszültetvényt a sértettek művelték, akik nem is tudták, hogy milyen növényeket gondoznak. A rendőrség tavaly szeptemberben ütött rajta az ültetvényen, és onnan összesen 268 tő, különböző száradási állapotban lévő növényt foglaltak le.

A házkutatáson engedély nélkül tartott, lézerirányzékkal ellátott, hangtompítós puskákat és nagy mennyiségű lőszert is találtak. A tanya tulajdonosát akkor őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Jelentős mennyiségre, termesztéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése, illetve lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emeltek vádat a férfi ellen. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.