Menet közben törték fel a Jeep Cherokee rendszerét

autó
2015 július 21., 13:06

A Wired újságírója, Andy Greenberg vezette azt a Jeep Cherokeet, amit Charlie Miller és Chris Valasek hekkerek törtek fel, vezetés közben. Lekapcsolták a rádiót, hidegre állították a klímát, de spriccelt az ablakmosó, és csapkodott az ablaktörlő is. Az akciót persze előre megtervezték, a két hekker korábban már a Toyota Priust, és egy Fordot is feltört. A durva beavatkozások akkor jöttek, amikor az újságírót megkérték, hogy menjen fel az autópályára a Jeeppel. Ekkor már letiltották a sebességváltó működését, de akár a féket is kikapcsolhatták volna.

A kísérlettel arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy mennyire sebezhetőek az autók rendszerei. A Jeep szoftverfrissítést adott ki a navigációra, amin keresztül a behatolás történt és a gyártó kéri, hogy minden tulajdonos töltse és telepítse is azt. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.