Mikola István: Egy gyermeknek sem lesz baja!

Egészségügy
2015 július 21., 19:58

Leállt a dán gyártó, a Statens Serum Institut a BCG-oltások gyártásával ideiglenesen, ezért Magyarországon kifogyott a készlet. Mivel a dánok csak szeptemberre ígérik a következő szállítást, az ÁNTSZ megkereste a külügyi tárcát, hogy segítsen a TBC elleni oltások beszerzésében. Az ügyet Mikola István vette kézbe. Az államtitkár az M1-nek elmondta, hogy

"megoldódik a BCG-oltások átütemezésének ügye, a gyerekeknek nem lesz bajuk."

Mikola szerint a magyar külügy már felvette azokkal az országokkal a kapcsolatot, ahol ilyen védőoltásokat gyártanak. Most a válaszok begyűjtése folyik, de már látszik, hogy megoldódik a kérdés. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályának vezetője szerint a gyerekeknél nem jelenthet gondot a késés. Dánielisz Ágnes szerint

"az oltás a gyerekek egyéves koráig megfelelő hatékonysággal alkalmazható, a rendelkezésre álló oltóanyagot pedig úgy csoportosítják át, hogy a veszélyeztetett gyerekek minél hamarabb megkapják a vakcinát."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.