Simicska lapja értelmezte Simicska dandártábornokának lemondását

2015 július 22., szerda 6:27
123

"Munkatársunktól" szerzővel közölt cikket a Magyar Nemzet Vida Ildikó lemondásáról. Az nem világos, hogy Munkatársunktól Imréről, a lap régi gazdasági újságírójáról van szó, vagy ez egy álnév, ami magát a szebb napokat látott oligarchát, esetleg a frissen lemondott oligarchát takarja.

Na de nem is ez a lényeg ebben a mocskos melegben. A cikk gyors egymásutánban azt állítja, hogy

  1. Vida Ildikó körül elfogyott a levegó.
  2. Vida Ildikó szuverén, egyoldalú és megmásíthatatlan döntést hozott, amikor május 20-án benyújtotta lemondását.

Az én értelmezésemben szuverén döntést a légszomj beállta után lehetetlenség hozni, na de nem is ez a lényeg ebben a tetves rohadt melegben. Hanem hogy:

  • 2014-ben, az amerikai kitiltási botrány idején Orbán még személyesen kérte Vidát, hogy maradjon. Már csak azért is, mert nem akart külső nyomásra leváltani egy amerikai vezetőt.
  • Az amerikaiak valójában a magyar állami helikoptertender körüli vacakoláson akadtak ki végleg, és meg is üzenték, hogy a NAV-vezetésével kezdik a kitiltásokat. Ezt "kormányzati körökben" nem is annyira bánták egy "forrás" szerint, hiszem "nem kár Simicska Lajos embereiért".
  • Az egész ügyet kirobbantó Napi Gazdaság előbb írta meg, hogy Vida ki van tiltva, mint hogy Vida kézhez kapta volna az erről szóló amerikai levelet.
  • Vida rosszban volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel. A Magyar Nemzet szerint az online pénztárgépek bevezésén vesztek össze, mert Vidáék előre megmondták, hogy a minisztérium vacak gépet akar.
  • Azon is kiakadtak a NAV-nál, hogy például Lázár János beleszólhatott az adóhivatal szervezeti átalakításaiba, de ők maguk nem.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt