Előzetest javasol az ügyészség a szegedi lány megverérésvel gyanúsított börtönőrnek

2015 július 23., csütörtök 8:02
46

Az ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsított és az elkövetéskor a Szegedi Fegyház és Börtönben börtönőrként szolgálatot teljesítő szegedi férfi előzetes letartóztatását, egy hónapra.

Rendőrök vezetik a tárgyalóterembe a Szegedi Törvényszék folyosóján a Szegedi Fegyház és Börtön egy korábbi munkatársát (középen), aki a gyanú szerint július 18-án a városban bántalmazott egy bevándorlónak nézett férfit, a barátnőjét és a fiatal lány testvérét. A bíróság 30 napra elrendelte a csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Az ügyészség szerint ugyanis fennáll mind a szökés és elrejtőzés, mind az eljárás meghiúsításának, mind pedig a bűnismétlés veszélye, ráadásul a gyanúsított volt már büntetve hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt: a férfit a Szegedi Járásbíróság garázdaság miatt 1 évre próbára bocsátotta, aminek a próbaideje tavaly év végén járt le.

Eddig csak a börtönőrt hallgatták ki az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt