Előzetest javasol az ügyészség a szegedi lány megverérésvel gyanúsított börtönőrnek

bűnügy
2015 július 23., 08:02
comments 45

Az ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsított és az elkövetéskor a Szegedi Fegyház és Börtönben börtönőrként szolgálatot teljesítő szegedi férfi előzetes letartóztatását, egy hónapra.

photo_camera Rendőrök vezetik a tárgyalóterembe a Szegedi Törvényszék folyosóján a Szegedi Fegyház és Börtön egy korábbi munkatársát (középen), aki a gyanú szerint július 18-án a városban bántalmazott egy bevándorlónak nézett férfit, a barátnőjét és a fiatal lány testvérét. A bíróság 30 napra elrendelte a csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását (Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Az ügyészség szerint ugyanis fennáll mind a szökés és elrejtőzés, mind az eljárás meghiúsításának, mind pedig a bűnismétlés veszélye, ráadásul a gyanúsított volt már büntetve hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt: a férfit a Szegedi Járásbíróság garázdaság miatt 1 évre próbára bocsátotta, aminek a próbaideje tavaly év végén járt le.

Eddig csak a börtönőrt hallgatták ki az ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.