Letartóztatták a budaörsi ügyintézőt, aki egy tízesért bárkinek adott útlevelet

bűnügy
2015 július 23., 16:33
comments 63

Letartóztatták a Budaörsi Okmányiroda egyik alkalmazottját, mert az 58 éves nő jogtalanul állított ki útleveleket külföldieknek.

Az útlevelek kiállításához olyan személyek adatait használta fel, akik korábban egy jogszerű, egyszerűsített honosításal kaptak magyar állampolgárságot, csak a fényképeket cserélték le.

A budaörsi rendőrök és a Nemzeti Védelmi Szolgálat kedden egy posta kézbesítőnél találták meg a hamis papírokat. Ezt követően azonosították és hallgatták ki azt a két férfit, akik futárként vitték volna tovább az útleveleket.

Az 58 éves nőt még kedden este előállították, a kihallgatáson elmondta, hogy ismeretlenek keresték meg azzal, hogy készítsen nekik útleveleket, melyekért darabonként 10 ezer forintot kapott.

Közokirat-hamisítás és vesztegetés miatt eljárást indítottak ellene. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.