Nem jó ötlet vad bölényekkel szelfizni

külföld
2015 július 23., 15:08
comments 34

Az ötödik, mindenáron bölénnyel szelfizni akaró turistát öklelték fel a bölények az idei szezonban a Yellowstone Nemzeti Parkban. Most egy 43 éves mississippi nő és lánya gondolta jó ötletnek, hogy a tőlük alig hat méterre bóklászó bölényekkel szelfizzenek.

photo_camera Bár a felvételen yellowstone-i bölényeket láthatnak yellowstone-i turistákkal, képünk csak illusztráció.
AFP PHOTO/Mark RALSTON

Amikor meghallották a közelítő bölény dobogását, futni próbáltak, de esélyük sem volt:

a bölény felöklelte és a levegőbe repítette a nőt,

aki még így is nagyon szerencsés volt, mert végül könnyű sérülésekkel megúszta.

Pedig a park munkatársai már külön tájékoztatófüzeteket osztogatnak a látogatóknak, amiben külön is felhívják a figyelmet a bölényekkel szelfizés veszélyeire - ezt amúgy táblák is tiltják. A mostani áldozat elmondása szerint olvasta is a szakirodalmat, de aztán úgy látta, hogy mások is a bölények közelében vannak, így azt gondolta, hogy mégis rendben volna a fotó.

"Az embereknek fel kéne fogniuk, hogy a Yellowstone vadvilága: vad" - mondta Colleen Rawlings parkőr. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.