Elszabadult oroszlánnak néztek egy kutyát Milwaukeeban

külföld
2015 július 24., 18:10
comments 64

Az orvosok reményei szerint teljesen felépülhet az a fehér szőrű, félig kék szemű pit bull, amit szerdán lőttek lábon a hatóságok Milwaukeeban. A kutya ártalmatlan volt, nem azért lőtték meg, mert bárkit bántott volna. Hanem azért, mert

oroszlánnak nézték.

"Nevetséges. Nem is magas, és közel sincs akkora, mint egy oroszlán" - kommentálta az esetet Karen Sparapani, a helyi háziállatfelügyelet vezetője.

A városban hétfőn tört ki a pánik, amikor egy nő bejelentést tett a rendőrségen arról, hogy oroszlánt látott a környéken. Pár órával később elkezdett terjedni egy mobiltelefonos videó is:

a nagyon rossz minőségű, homályos felvételen egy nagy, macskaszerű állat látszott.

Ez persze csak fokozta a pánikot, amit az sem csillapított, hogy a helyi állatkert gyorsan utánaszámolt a saját oroszlánjainak, melyek mind megvoltak. A rendőrségre folyamatosan érkeztek a hívások, hétfőtől két tucatnyi szemtanú jelentkezett. Minden hívásnak utánajártak, de oroszlánnak nem találták nyomát, és lelőniük is csak egy kutyát sikerült. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.