A Plútó simán elférne Ausztrálián

űr
2015 július 25., 18:07
comments 46

Pluto

Nathan Lee ausztrál szoftverfejlesztő-blogger és barátja, David Murray készítette ezt a grafikát, ami elég nagyot ment a plutomán interneten. A Plútó átmérője körülbelül 2370 kilométer, míg a Sydney-Perth távolság 3274 kilométer. A törpebolygót július 14-én csaknem 12 000 kilométernyire közelítette meg a NASA New Horizons szondája, az általa küldött képek és adatok már hónapok óta izgalomban tartják a tudományos világot, máris rengeteg felfedezésre jutottak, pedig még az adatok alig 5-6 százalékát dolgozták föl. Mai hír, hogy nitrogén-, metán- és szénmonoxigleccsereket fedeztek föl a bolygó felszínén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt