Több mint a dupláját költené a magyar állam az olimpiára, mint tette Görögország

sport
2015 július 25., 07:13
comments 98

A Népszabadság cikksorozatot közöl az Orbán-kormány által megrendezni szándékozandó budapesti nyári olimpiai játékokról.

A legfrissebb epizódból többek között kiderül, hogy

  • A beruházási és egyéb költségek irtózatosan, átlagosan 179%-kal nőttek meg utólag az eddigi olimpiákon.
  • A legnagyobb támogató mindig is az állam, a magáncégek nem látnak jó üzletet benne.
  • A jelenleg hivatalos hatástanulmány szerint a budapesti olimpiára 2,5-szer annyit költene a magyar állam, mint tette azt a csődben lévő Görögország 2004-ben: a magyarok 605 millió dollárnyi (169,4 milliárd forint) támogatással számoltak, a görögöknél ez csak 302 millió volt, pedig az sem hozott profitot.
  • A legdurvább viszont: Úgy tűnik, az olimpia legköltségesebb részének, a biztonsági költségeknek még utána sem számoltak, nem is szerepel a PricewaterhouseCoopers tanulmányában.
  • Pedig nem semmi összeg ez sem, 1 milliárd dollár (!!!4! - kb. 280 milliárd forint) alatt nem úszta meg még egy város sem: London 1,5 milliárdot (ISIS előtt!), Athén 1,3, Peking 7, Rio de Janeiro 1,25 (ez még csak terv) milliárd dollárt szánt, szán erre.

Részletek a Népszabadságban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt