A nagyszülő kocsijával mentek airsofttal lőni menekültekre a bécsújhelyi rasszista fiatalok

2015 július 26., vasárnap 9:44
71

Rasszista indíttatású volt a menekültek elleni támadás Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) – derült ki a gyanúsítottak vallomásából. Az ügyészség indítványozta a négy feltételezett elkövető előzetes letartóztatását.

Csütörtök késő este a város utcáján hét menekültet lőttek meg – halált nem okozó – airsoft fegyverrel egy elhaladó kocsiból. Az eset a menekülteknek ideiglenes szállást adó Arena Nova csarnok közelében történt. A migránsokat sürgősségi osztályon látták el.

A négy gyanúsított valószínűleg előző éjjel rálőtt egy motorosra is, aki sértetlen maradt.

A gyanúsítottak 18 és 20 év közöttiek, az ügyészég szerint az áldozataikat tudatosan választották ki. Az autót, ami az egyikük nagyszülőjéé, azért kérték kölcsön, hogy „menekültekre vadásszanak”. Elmondták, hogy az airsoft fegyverek hatását is ki akarták próbálni embereken.

A gyanúsítottak vallomása szerint a menekültek elleni gyűlölet és a menekültpolitikával kapcsolatos elégedetlenség motiválta őket tettük elkövetésére – mondta Erich Habitzl az ügyészség szóvivője. A kihallgatáson a fiatalok – akik megbánást tanúsítottak – elmondták, hogy zavarja őket a sok menekült, azzal pedig, hogy a városban is kialakítottak befogadóközpontot, a probléma még közvetlenebbül érinti őket.

Az ügyész súlyos testi sértés elkövetése miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat. A fiatalokat akár három évre is ítélhetik.

Az alsó-ausztriai Arena Nova csarnokban június közepe óta 250 menekültet szállásolnak el, a tervek szerint egészen augusztus végig. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt