A román védelmi miniszter szerint „Orbán úr idén mérsékeltebb volt a korábbiaknál”

Mircea Dusa román védelmi miniszter szerint Orbán Viktor kormányfő a korábbi évekhez képest „mérsékeltebb” beszédet tartott a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján – közölte az Agerpres hírügynökség.

A bukaresti kormány tagja a Szociáldemokrata Párt (PSD) Maros megyei szervezetének tanácskozásán utalt a magyar miniszterelnök idei tusványosi beszédére.

„Mindkét ország tagja a NATO-nak, az Európai Uniónak, egymáshoz fűződő kapcsolatát pedig arra a kölcsönös tiszteletre és bizalomra kell alapoznia, amely ezt a két szervezetet jellemzi. Persze Orbán úr idén mérsékeltebb volt a korábbiaknál”

– idézte az Agerpres a védelmi minisztert, aki a Maroshévíz (Toplita) környéki Hargita megyei választókerület képviselőjeként tagja a román parlamentnek is. A miniszter szerint a román-magyar viszonyban, gazdasági és társadalmi együttműködésben is tiszteletben kell tartani a nemzetközi jog alapelveit, a kétoldalú szerződéseket.

Orbán Viktor megérkezik Tusványosra (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

A román hírügynökségek részletesen idézték szombaton Orbán Viktornak a kétoldalú kapcsolatokra utaló tusványosi szavait. (MTI)