Egy részeg férfi kötekedett Szolnokon szenegáli menekültekkel

határ
2015 július 27., 05:30
comments 98

Pénteken késő este a szolnoki vasútállomáson feltűnt egy 15-20 fős társaság.

Akik tudtak angolul, azok szenegáliak volt, mint mondták, politikai okokból el kellett menekülniük otthonról, és amikor a hatóságok elfogták őket, menedékkérelmet nyújtottak be, így most rendőrségi pecsétes papírokkal tartottak a bicskei menekülttábor felé.

A többiek, a koszovóiak csak az anyanyelvükön beszéltek.

A helyiek állítólag elkerülték őket, de volt egy erősen ittas férfi is, aki rátámadt a békésen várakozókra, azokat szidalmazta, és káromkodva kiabált. Szerencsére nem lett nagy baj, a társai hamar elrángatták onnan – írja a Szoljon. (Itt írtunk arról, miért nem szerencsés a kormány bevándorlóellenes kampánya.)

Eközben a delmagyar.hu azt írja: idén négy hónap alatt 1,1 milliárdot költött Magyarország a menekültekre, de a róluk szóló nemzeti konzultáció 300 millióval többe került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.