Kovács Zoltán szerint a nemzeti konzultáció eredménye azt mutatja, hogy "az ellenzéki pártok által gerjesztett hecckampány nem működött"

A kormányszóvivő a köztévé vendége volt hétfő este, itt beszélt erről.

A műsorban az MTI összefoglalója szerint Kovács kiemelte azt is, hogy a második legnagyobb részvételt produkáló nemzeti konzultációban nagyjából 15 ezer kérdőívet küldtek vissza például rongálva, illetve megjegyzések miatt nem lehetett értékelni.

Kovács Zoltán hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a nemzeti konzultáció július 15-én ért véget, és 1 millió 254 ív érkezett vissza a kormányhoz. Ezenkívül csaknem 58 ezren elektronikus úton nyilvánítottak véleményt. Mint kifejtette: a több mint egymillió válaszadó elsöprő többsége egyetértett az illegális bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban megfogalmazott állításokkal. A kormányszóvivő szavai szerint közel 97 százalék ismertnek és valósnak ítélte a megélhetési bevándorlás erősödését: a válaszadók 72,6 százaléka tisztában volt a helyzettel, 23,4 százalék hallott róla, 3,9 százaléknak nem voltak ismeretei. A szigorúbb bevándorlási szabályok mellett 89,7 százalék foglalt állást teljes mértékben, 7,5 százalék részben támogatná, 2,8 százalék nem támogatná a szigorítást. Ez a kérdés hozzájárult ahhoz is, hogy a kormány döntött az ideiglenes határzárról és a törvényi szigorításokról.

Ami azért is szép teljesítmény, mert már az eredmények összegzése előtt döntöttek minderről. Úgy látszik, nem csak Skrabski Fruzsina tud a jövőbe látni a jobboldalon.

Kovács emellett beszélt a címben említett hecckampányról is, ami ha jól értjük, azt jelenti, hogy a kormány számára a Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr blog lett az ellenzék, ellenkampányt ugyanis ők folytattak.

A kormányszóvivő még kitért arra is, hogy épül a kerítés, ami radikálisan vetheti majd vissza a Magyarországra érkező migránsok számát, és ezúttal már tényleg 900 és nem 90 ezer építkezésben részt vevő munkásról beszélt. (via MTI)