Terroristák elfoglaltak egy rendőrőrsöt Pandzsábban

Nyolc ember meghalt egy rendőrőrs elleni támadásban és utcai lövöldözésben hétfőn az északnyugat-indiai Pandzsáb szövetségi állam egyik településén – jelentette a helyi média.

A terrorcselekmények az Újdelhitől 450 kilométerre északra fekvő Gurdászpurhoz közeli Dinanagar településen történtek a kora reggeli órákban. A város húsz kilométerre van a pakisztáni határtól, és a közelben húzódik a kasmíri határ is.

Az esetről egymásnak némileg ellentmondó jelentések érkeztek, és azt lehet kihámozni belőlük, hogy indiai katonai egyenruhába öltözött ismeretlen fegyveresek – egyes hírek szerint egytucatnyian, mások szerint négyen-öten – elloptak egy kocsit, és abból tüzet nyitottak egy buszmegállóban várakozó emberekre, majd behatoltak egy rendőrőrsre, ahol szintén lövöldözni kezdtek.

A hatóságok rendőrségi erősítést és katonákat küldtek a helyszínre, a rendfenntartók tűzharcba keveredtek a támadókkal. A híradások szerint a terroristák még mindig a dinanagari rendőrőrs épületében vannak, és a tűzpárbaj még nem ért véget, már órák óta tart a lövöldözés.

Ezzel egy időben arról érkeztek hírek, hogy nem messze a dinanagari rendőrőrstől öt működőképes bombát találtak vasúti sínek mentén.

A történtek miatt az indiai hatóságok megerősítették a pakisztáni határ védelmét.

Egyes hírek ugyanis arról szóltak, hogy a támadók az Indiával ellenséges viszonyban lévő Pakisztánból érkeztek, más jelentések szerint Kasmír indiai részéről. Míg a Pakisztán és India között megosztott Kasmírban nem ritkák az effajta incidensek, Pandzsábban ritkán fordulnak elő a katonaság és biztonsági erők nagyszámú jelenléte miatt. (MTI)