Hoppál Péter szerint a kultúrára elköltött pénz sosem lehet túl sok

A kultúráért felelős államtitkár épp az köztévé műsorában beszélt arról, hogy a kultúrára elköltött állami pénz sosem lehet túl sok. Elmondta, hogy örömmel tölti el, hogy az elmúlt öt évben fel tudták újítani a fővárosi Zeneakadémiát, a Pesti Vigadót és a Várkert Bazárt is.

Hoppál Péter szerint ezek az épületek nemcsak megújultak, hanem új kulturális funkciókat is kaptak és képesek kiszolgálni a budapesti, illetve a nemzetközi közönséget.

Hoppál Péter a hétfői sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a kormány a múlt héten elfogadta azt az előterjesztést, amelynek értelmében mintegy 14,5 milliárd forint értékben megújulhat a Kőbányai úti Eiffel-csarnok 2017 nyarára.

A Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház műhelyháza és próbacentruma összességében 14 milliárd 425 millió forintos állami támogatást kap a munkálatokra.

Az idén 1 milliárd 841,5 millió forintot, a maradék több mint 12,5 milliárdot a 2016-ban és 2017-ben biztosítják a költségvetésből. A csarnok a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárháza lesz. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.