Orosz mini tengeralattjáró süllyedt el a svéd partoknál?

külföld
2015 július 28., 02:00
comments 17

Az Ocean X Team nevű búvárcsoport szerint egy elsüllyedt orosz mini tengeralattjáróra bukkantak. Szerintük a hajó érintetlennek tűnik, nem látszanak sérülések rajta, a fedélzeti nyílások zárva vannak, lehet, hogy a legénység nem tudta elhagyni a járművet, mikor az elsüllyedt. A búvárok szerint a tengeralattjáró húsz méter hosszú és 3,5 méter átmérőjű. Hogy mióta lehet a tengerfenéken nem tudni, de orosz feliratok vannak rajta. Azt, hogy hol találták, nem árulták el, a svéd Expressen című lap szerint az ország középső részénél van a hajó, a partoktól 2,8 kilométerre.

A védelmi minisztérium egyelőre nem erősítette meg a hír valódiságát, még a szakértőik értékelését várják. Egy orosz hírportál szerint egy 1916-ban elsüllyedt Szom nevű tengeralattjáróról lehet szó, ami a kérdéses hely közelében ütközött egy gőzössel. A tengeralattjárón 18 ember volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.