Nem volt szektatag az öngyilkos nagymegyeri család

külföld
2015 július 29., 17:42
comments 53

Egyre több részlet derül ki a kedden öngyilkosságot elkövetett családról. A szlovákiai Nagymegyeren lakásukban találták holtan a 60 éves férfit, az 59 éves nőt és 33 éves fiukat. A család pénzt hagyott a temetésükre, búcsúlevelet írtak, és a halotti ruhájukat is kikészítették.

A Pravda úgy tudja, hogy az anya és fiú halálát maróanyag általi mérgezés okozta, míg az apa felakasztotta magát. A rendőrség gyilkosság ügyében nyomoz, a boncolás során megállapítható lesz, hogy önként itták-e meg mérget, vagy kényszerítették-e őket erre.

Bár elterjedt, hogy egy szomszéd szerint egy szekta tagjai voltak, aminek rendszeresen pénzt küldtek, ez valószínűleg nem igaz. Az elhunytak egyik hozzátartozója szerint templombajáró, hívő katolikusok voltak, akik hatalmas adósságot halmoztak fel. Több alkalommal is vettek fel kölcsönt nem banki hitelintézetektől, számos végrehajtás volt már ellenük. Hogy mire költötték a pénzt nem tudni, egyesek szerint a család egyik barátját finanszírozták. (Bumm/Parameter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.