Varufakisznak igaza lett, tényleg hazaárulással gyanúsítják

külföld
2015 július 29., 08:24
comments 99

Hazaárulás vádjával tett feljelentést Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter ellen Panjotisz Janopulosz ügyvéd, ez alapján pedig a görög legfelsőbb bíróság ügyésze, Efterpi Kucamani kedden beadvánnyal fordult a görög parlamenthez, ami Varufakisz mentelmi jogával rendelkezik.

A görög törvények alapján a minisztereket mentesség illeti meg, amit csak a parlament vonhat vissza, így Varufakisz bűnösségét először egy különbizottság vizsgálja majd.

Varufakisz ellen azért tett feljelentést az ügyvéd - illetve mellette egy polgármester és öt másik jogász is -, mert egy, a héten kiszivárgott telefonbeszélgetésben Varufakisz maga ismerte be, hogy

meghekkeltette a görög adóhivatal rendszerét, hogy az adófizetők adatait kinyerve párhuzamos bankrendszer kialakításával újra bevezesse a drachmát az euró helyett.

(Via Ekathimerini)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.