Egészen szuper féléve volt a Richternek

gazdaság
2015 július 30., 06:42

Annyira jó féléves eredménnyel állt elő a Richter Gedeon Zrt, hogy minden elemzőt sikerült meglepni. A bevétel Ukrajna kivételével mindenhol nőtt, így (a rubel zuhanása ellenére) Oroszországban, az USA-ban, Kínában és Latin-Amerikában is az egy évvel korábbihoz képest. (A Richter egyébként árbevételének alig több, mint tizedét éri el Magyarországon.)

Közben pedig a költségek (a kutatás-fejlesztés és az értékesítés/marketing) jelentősen visszaestek, a pénzügyi eredmény pedig 6 milliárddal javította a cég második negyedéves profitját.

A félévben 184 milliárd forintos árbevétel mellett 37,5 milliárdos adózott nyereséget ért el a cég.

Akit érdekel, így oszlott meg a magyar gyógyszercég féléves árbevétele a régiók között:

richtler

(BÉT, Portfolio)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.