Karácsony Gergely egyébként "várospolitikusként" támogatja az olimpia szervezését

POLITIKA
2015 július 30., 09:29
comments 213

A hurráoptimista bevételi feltételezésekkel, alábecsült költségekkel és kockázatokkal induló olimpiai pályázat mellett újra síkra szállt Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere, miután a fővárosi közgyűlésben is megszavazta a szégyenletes tervet.

"Sőt: a budapesti olimpiai projektet városfejlesztési szempontból jónak tartom"

– mondta a Heti Válasznak adott interjújában. Méghozzá várospolitikusként!

"Igent nyomtam várospolitikusként, mert úgy gondolom, a pályázat a város hosszú távú fejlődése és a beruházások fenntarthatósága szempontjából is előnyös"

– mondta, majd hozzáfűzte, azért, mert "elnyűtt ipari területekre" koncentrálódnak a tervezett fejlesztések. Tök jó lesz, amikor mostani Quaestor-telek helyét egy olimpiai kísértetfalu foglalja majd el! És itt jön az igazi Őrület:

"Aztán ott a másik elem: függetlenül attól, hogy mit gondolunk erről, ebben az országban olyan stadionépítési őrület volt az elmúlt években, hogy gyakorlatilag tényleg hajszálra vagyunk az olimpiától."

Persze neki nem is tetszik ez a stadionépítés, de hát ha már ez van, akkor miért ne építenénk még több stadiont?!

"Nekem amúgy nem tetszik ez a helyzet [mármint a stadionépítési őrület], [de ha már így alakult, veti közbe az újságíró], akkor miért ne rendeznénk hozzá olimpiát is?"

De vajon annak várospolitikusként nem nézett utána, hogy Csepelen teljesen új főstadion épülne, teljesen függetlenül a most nagyjából százmilliárdból átépített Népstadion/Puskás Stadiontól? És mégis, a "stadionépítési őrület" keretében épített intézmények közül melyik szerepel az olimpiai pályázatban? Mert egyébként semelyik.

Újra utalt arra, hogy ez a pályázat valamiféle "olcsósított, fapados" pályázat lenne, miközben a titkosított, de a kiszivárgott tanulmányból kiderül, hogy valójában egyszerűen csak irreálisan alulbecsülték a költségeket.

Sőt, ő az áldozat!!!

"Amikor igent nyomtam a közgyűlésben, tudtam, mit fogok a nyakamba kapni ezért."

Igen, Karácsonynak van arca középre, az érvek és értékek alapján döntő, pártjával is bátran szembeszállni képes politikusként pozicionálni magát, amikor egyszerűen csak beállt egy olyan kezdeményezés mögé, amire minden elköltött fillér kidobott adófizetői pénz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.