Szociális szövetkezettel is lehet EU-s milliárdokat elsíbolni

bűnügy
2015 július 30., 05:46
comments 70

Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) egyedüliként nyert egy masszív TÁMOP-os pályázaton, de a pénz a felmarkolása után felszívódott – állítja két hajdú-bihar megyei szocialista politikus. A szövetkezetet 150 pályázó közül választották ki.

eszosz

Lehívták a 2,6 milliárd forintot, de miután a pénz megérkezett, eltűntek. 2600 ember foglalkoztatását vállalták a pályázatban, a szerződéseket korábban meg is kötötték a munkanélküliekkel. Most viszont senkit nem lehet elérni.

A szövetkezetet Jászapáti önkormányzat címére jelentették be, létrehozatalában fontos szerepet játszott Pócs János fideszes képviselő, a település volt polgármestere. A szövetkezet egyik igazgatósági tagja kormányzati informatikai szakértő az MSZP-s politikusok szerint.

(vs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.