Szomjas, fulladozó, a hőségtől szenvedő borjúkat szállító románokat csíptek el

ÁLLAT
2015 július 30., 07:48
comments 61

Tornyosnémeti határátkelőnél lettek figyelmesek a rendőrök egy fekete színű Mercedes Sprinter kisteherautóra. A spanyol rendszámú autót két román vezette, a rakodótérben 16 szarvasmarha borjút zsúfoltak össze. Nem volt szellőzés, ivóvíz, viszont iszonyatos hőség és zsúfoltság volt. A kirendelt állatorvos szerint az állatok kifejezetten szenvedtek. Egy állat el is pusztult.

n3119767_1

M. Sorin 34 éves és B. Iosif 25 éves román állampolgárokat állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az állatok további sorsáról és az elhelyezésükről az Élelmiszerlánc Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság dönt.

n3119768 n3119736_2

(Police)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.