Keményen megbüntetik majd azokat, akik blokkolni akarják a határzár építését

Akár 300 ezer forintra is meg lehet majd büntetni azokat, akik aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozzák.

Az ideiglenes biztonsági határzár építésén dolgozók védelméről külön kormányrendelet jelent meg a pénteki Magyar Közlönyben:

Ezek szerint aki az építési vagy karbantartási munkák során, az ott szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, az ott dolgozó melósok vagy az oda tartó járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

Ha befekszel elé, az 300 ezer lesz- Fotó: MTI /Kelemen Zoltán Gergely

Aki pedig az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép az építkezési területre, az 50 ezer forint közigazgatási bírságot kap a nyakába.

Aki az ideiglenes biztonsági határzár területén az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.