Pintér attól tart, hogy 19 ezer menekültet küldenek vissza hozzánk Nyugat-Európából

politika
2015 július 31., 12:53
comments 355

Pintér Sándor úgy számolt, hogy a dublini egyezmény alapján 19 ezer menekültet fordíthatnak vissza. Legalábbis ezt válaszolta Szelényi Zsuzsa együttes képviselő kérdésére, hány ember visszafogadására kell számítani a dublini rendelet alapján.

A belügyminiszter szerint idén január 1. és július 17. között

  • Németországból 7605,
  • Ausztriából 5491,
  • Franciaországból 2679,
  • Svédországból 1036,
  • és Csehországból 572,

megkeresés érkezett a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz a Magyarországon regisztrált menekültek miatt.

Pintér szerint június végéig 66 788-an nyújtottak be Magyarországon menedékjog iránti kérelmet ebben az évben. Az eljárások közül 43 ezer 730-at megszüntettek, ebből 42 ezer 689-et azért, mert a kérelmező a döntést nem várta meg, hanem lépett tovább Nyugat-Európába.

Ugyanakkor a válaszból az is kiderül, hogy

július 16-ig az Európai Unió tagállamaiból 780 menekültet utaztattak Magyarországra, közülük 766-ot azért, mert korábban itt indult a menekültügyi eljárásuk. Közülük 685-en ekkor sem várták meg, hogy az ügyükben érdemi döntés szülessen, hanem röviddel a menedékjogi kérelem benyújtása után elhagyták Magyarországot.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.