50 milliárd dollárt ér az Uber

Az Uber mobil taxiszolgáltató alkalmazás a legdinamikusabban fejlődő startup cég a világon - derül ki a Quartz cikkéből, amely a The Wall Street Journal tudósítása alapján született. A cikk szerint a san franciscó-i cég épp most esett túl egy újabb 1 milliárd dolláros részvényeladáson, ezalapján pedig a cég becsült értéke immáron meghaladja az 50 milliárd dollárt.

uber-logo-taxi-budapest-v2

Az Uber  egészen elképesztő számokat produkál: alig hét hónappal ezelőtt befektetők a céget 18 milliárdra értékelték, azelőtt hat hónappal pedig 17 milliárdra. Ami igazán figyelemre méltó tehát, az a növekedés üteme. Míg a Facebook, írj a WSJ, fennállása hetedik évében érte el a bűvös 50 milliárd dolláros határt, az Uber már az alapítástól számított hatodik évben tart ott.

A befektetők visszaigazolják a cég sikereit és egyre többen teszik a pénzüket a mobil taxiszolgáltatóba. A mostani bejelentés nyilvánvalóan összefügg azzal a bejelentéssel, hogy az Uber 1 milliárd dollárt pumpál az indiai kirendeltségeibe, hogy tovább tudjon terjeszkedni a leggyorsabban fejlődő piacokon. 

 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.