https://img.444.hu/000_DV2093795.jpg

Százan szívtak nevetőgázt a londoni parlament előtt, mert a kormány be akarja tiltani a dinitrogén-oxid szabad használatát

életmód
2015 augusztus 01., 17:31
comments 112

A szombati tüntetésen nagyjából száz ember jelent meg, a hangulat kedélyes volt, atrocitás nem történt. A résztvevők ballonokból szívták magukba a nevetőgázként is ismert dinitrogén-oxidot, aminek főleg orvosi felhasználása a gyakori, de egyes szubkultúrákban partykellékként is működik.

photo_camera Fotók: Jack Taylor, AFP

A tömeges kéjgázszívás egyben tüntetés is volt, mert a David Cameron vezette konzervatív kormány új törvény elfogadására készül, ami büntethetővé tenne minden olyan hangulatalakító szert, melyekre nem terjed ki az eddigi kábítószerügyi szabályozás. Azaz illegális lenne a kéjgáz forgalmazása és használata is.

A Guardian cikkében megszólaló tüntetők arról beszéltek, hogy egyrészt az N2O egy hihetetlenül tiszta drog, bármiféle mellékhatás nélkül, de nem is ez volt a fő üzenet.

Ez inkább arról szól, hogy te dönthess a testedről és az elmédről, és ne a csuklóból tiltó, protestáns, 'Istenem, ezek az emberek jól érzik magukat, gyorsan tiltsuk be, mielőtt történik valami' reakcióra rákényszerítve.

- mondta egy 38 éves tüntető. Voltak, akik arra voltak kíváncsiak, hogy ha legális lehet az alkohol és a dohány, akkor miért nem lehet legálisan betépni.

photo_camera Fotók: Jack Taylor, AFP

Egy másik tüntető arról beszélt, hogy a betiltástól senki nem lesz nagyobb biztonságban. Ez a szer is a jövőben csak illegális csatornákon fog terjedni, emberek jóval kevésbé fogják tudni, mit fogyasztanak, nem lehet majd őket rendesen felvilágosítani, senki nem fogja ellenőrizni a minőséget és így tovább. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.