Újabb áldozata van a kiújuló ciszjordániai konfliktusnak

Egy palesztin tinédzsert lelőttek és meghalt, miután tüntetők összecsapásba keveredett izraeli fegyveresekkel. Az incidensre azok után került sor, hogy tegnap maszkos elkövetők rágyújtották a házat egy ciszjordániai palesztin családra a Shilo melletti Doumba faluban, egy másfél éves gyermek pedig a tűzben életét vesztette.

 Screen Shot 2015-08-01 at 12.47.27 (1)

A mostani áldozat, Lait Fádel Káldi 17 éves volt, halálát mellkasi és hasi tájékra érkező lövések okozták - közölték hírügynökségi forrásokkal a ramallai palesztin egészségügyi központban.

Káldi részt vett azokon a tüntetéseken, amelyek a tegnapi gyújtogatás és haláleset után vették kezdetüket szerte Ciszjordániában. Az izraeli hadsereg egy szóvivője szerint a palesztinok Molotov-koktélokkal soroztak meg egy izraeli hadállást a Ramallától néhány kilométerre fekvő palesztin város, Bir Zayt közelében.

A katonák ezek után nyitottak tüzet a támadókra, és ekkor kaphatta a halálos golyókat a palesztin fiú, akit ezek után ugyan azonnal kórházba szállítottak, de már nem tudtak megmenteni.

(CNN)