Az MH370-es újabb darabkáját moshatta partra a víz Réunionnál

Négy nappal a 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járat első darabkájának megtalálása után az ezek szerint az óceánba zuhant repülő újabb darabját, feltehetően a gép egyik ajtaját mosta partra a víz az indiai-óceáni Réunion szigetén.

Július 29-én egy csűrőszárny-darabot mostt partra az óceán Saint-André strandján.

A csűrőszárnyon a "657 BB" jelölés volt, az eltűnt gép jobboldali csűrőszárnyának jelölése.

Egy nappal később egy bőrönddarabot találtak, ami a feltételezések szerint szintén az eltűnt gépről kerülhetett a tengerbe.

Vasárnap, augusztus 2-án egy harmadik törmelékdarab is a partra mosódott. A szemtanúk leírása szerint a roncsdarabon valamilyen írás is van, illetve talán egy illusztráció - ezek alapján arra következtettek, hogy az MH370-es egyik ajtaja lehet.

Az első roncsdarabot a héten Franciaországba küldték vizsgálatokra - ennek majd a jövő szerdán látnak neki.

Az MH370-es roncsait hónapokig kutatták szerte az Indiai-óceánon, de a kutatás főleg egy, Réunion szigetétől 4000 kilométerre fekvő területre koncentrált.

AZ MH370-esnek eredeti útvonala alapján érintenie sem kellett volna az Indiai-óceánt - Kuala Lumpurból Pekingbe tartott -, de az eddigi vizsgálatok szerint letért az útvonaláról. Az, hogy az első roncsdarabokat Réunionon találták meg, keveset árul el arról, hogy hol zuhanhatott le a gép: a katasztrófa óta eltelt közel másfél évben a tengeri áramlatok messzire sodorhatták a roncsokat. (Via BBC. A címlapképen a szerdán megtalált csűrőszárny látható: AFP PHOTO / YANNICK PITOU.)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.