Jó hírek vidékről: 2,5 tonna hulladéktól tisztították meg a Tiszát

Magyar verde
2015 augusztus 02., 08:40
comments 74

Rekord mennyiségű, mintegy 2,5 tonna válogatott hulladék, összesen 35.000 palack, alumínium doboz és üveg – ez lett az idei PET Kupa eredménye: ennyi hulladéktól tisztították meg a Tiszát és a folyó árterét lelkes környezetvédők, Tisza- és sportbarátok a folyó 100 km hosszú szakaszán.

Június végén már beszámoltunk az évek óta létező kezdeményezésről, ami gyakorlati haszna mellett főképp figyelemfelhívó akció, a tizenhat hajóból álló PET-flotta július 17-25. között haladt végig a Felső-Tiszán. A hatnapos út során most először a kihalászott hzlladék legnagyobb részét újra is hasznosítják, ahelyett, hogy hulladéklerakóba vinnék. A PET Kupa után magukat a hajókat is átadták újrahasznosításra.

https://vimeo.com/ondemand/valamitviszaviz/101609929

A PET Kupából a környező települések is alaposan kivették a részüket és mind a szemétszedésben, mind az ellátásban nagy segítséget nyújtottak a verseny résztvevőinek Vásárosnaményban, Zsurkon és Cigándon.

A céges csapatok között szerepelt a kupán a Prezi összefogásban a Gödöllői Természetfilmesekkel, a győzelemig jutó Schneider Electric, illetve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is, a program fővédnökével, Vereckei Ákos olimpikonnal. A média területéről a Petőfi TV és a Tilos Rádió indított csapatot.

(szelektalok.hu/petkupa.hu, nyitókép - PET Kupa Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.