Nyomoz a rendőrség a Hunyadi Önkéntes Határvadász Egység ellen

bűnügy
2015 augusztus 02., 16:25

A Facebookon alakult a Hunyadi Önkéntes Határvadász Egység, azzal a céllal, hogy a déli határszakaszt ellenőrizzék. Vasárnap nyolcra a kiskundorozsmai templom elé szerveztek eligazítást, de írt róla a hvg.hu, így gyorsan törölték az eseményt. A Délmagyar.hu munkatársai azért megnézték, hogy van-e, aki elmegy a találkozóra. A templomban mise és keresztelő zajlott, az épület körül komoly rendőri jelenlét volt, előtte pedig négy fiatalember. Ők nem igazán értették, hogy mi történik és miért csak ők vannak őt, az újságíróknak be is vallották, hogy nem tudták, hogy törölték az eseményt. Ezután autóba ültek és elhajtottak.

A Népszabadságot úgy tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata, hogy

„közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésének gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított a Facebookon szerveződő Önkéntes Határvadász Egység vasárnapra meghirdetett megmozdulása ügyében.”

A hatályos törvények szerint senki sem végezhet és szervezhet bűnüldözési-bűnmegelőzési tevékenységet. A találkozóra korábban félszázan jelezték, hogy elmennek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.