Az elmúlt másfél évben 25 százalékkal nőttek a bérek az MNB-ben

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy az MSZP-s Tóth Bertalan kérdezte Matolcsy György jegybankelnököt a bérek alakulásáról, Matolcsy pedig válaszolt. Ebből derült ki, hogy átlagos MNB-dolgozó most havi bruttó 900 ezer forintot keres, ez a magyar átlagfizetés három és félszerese, tette még hozzá a híradó.

Korábban sem kerestek persze rosszul az MNB-s alkalmazottak is (ami teljesen érthető is), Matolcsy színre lépésével viszont meredeken nőni kezdtek a bérek. Most már a jegybank havi szinten több mint 1,1 milliárd forintot költ bérekre. Itt viszont kevesebb haszna van a korábbi évek költéseivel történő összehasonlításnak, mert idő közben az MNB-be olvasztották a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, ezért közel duplájára nőtt az alkalmazottak száma.

Tóth megszólalt a Híradóban, szerinte igazán az MNB pénzszórása az elfogadhatatlan, példaként a festmény- és ingatlanvásárlást említette a szocialista képviselő.

Az MNB is válaszolt a Híradónak, szerintük az állomány harmadánál jelentősen el voltak maradva a fizetések a pénzügyi szférában megszokottaktól, ezt a korábbi igazságtalanságot számolták most fel.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.