Bőröndben fulladt meg egy marokkói férfi, akit Spanyolországba akartak becsempészni

baleset
2015 augusztus 03., 13:25
comments 53

A bőröndöt a fivére a kocsija csomagtartójába tette, és felhajtott egy Észak-Afrikából induló kompra. Néhány perccel azelőtt, hogy a hajó megérkezett volna a dél-spanyolországi Almeria kikötővárosába, a csempész észrevette, hogy a bőröndben lapuló testvére rosszul van, és orvosi segítséget kért.

Így tudták meg a hatóságok, hogy a bőröndben ember rejtőzik, de már nem tudtak rajta segíteni.

Francisco Jerez, a spanyol belügyminisztérium Almeriában lévő irodájának szóvivője közölte, hogy az eset vasárnap este történt, és a szerencsétlenül járt férfi testvérét, egy francia útlevelű marokkóit őrizetbe vették.

A komphajó a Marokkó és a Földközi-tenger által határolt Melillából indult útnak. A spanyol enklávék, Ceuta és Melilla EU-s területek Észak-Afrikában, és minden évben több ezren próbálnak meg illegálisan bejutni a területekre.

A bőröndbe bújás nem új módszer: májusban egy 8 éves afrikai fiút próbált egy nő gurulós bőröndben átcsempészni a marokkói határon Ceuta területére. Az Elefántcsontpartról származó fiú túlélte a kalandot, de egy hónap múlva visszakerült a családjához. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.