Ez az amerikai nő annyira nem érzett rá a korszellemre, és imád lelőtt állatok tetemeivel dicsekedni Facebookon

ÁLLAT
2015 augusztus 03., 14:15
comments 579

Az egzotikus állatokra vadászó turistákat eddig is sokat támadták állatvédők világszerte, de Cecil, a híres zimbabwei oroszlán leölése után mindez új szintre lépett. Világszerte milliók követik az állatos híreket, az oroszlánt leterítő amerikai fogorvosra online és utcai tüntetések vártak, az Empire State Building épületére pedig veszélyeztetett állatok és Cecil arcát vetítették a hétvégén.

Egy amerikai könyvelő, Sabrina Corgatelli nem annyira érezte meg, hogy merre tart épp a világ, mert mindettől függetlenül elég simán posztol képeket azóta is Facebook-oldalára Dél-Afrikában lelőtt állatokról. Természetesen meglehetősen nagy online felháborodás fogadta az egészet, de Corgatelli nem hátrált meg, és közölte, hogy van még kép a tarsolyában. A legnagyobb felháborodást ez a zsiráfos kép fogadta:

sabrina

A döglött zsiráf alá amúgy azt írta, hogy

Második nap. Egy csodálatos öreg zsiráfot kaptam (le). Micsoda lenyűgöző állat. Nem is lehetnék boldogabb. Az érzéseimet, amit azután éreztem, hogy megvolt, sosem fogom elfelejteni.

Az Idaho-beli állami egyetemen dolgozó nő még folytatta, azzal hogy rengeteg tiszteletet és szeretet érez eziránt az állat iránt és ez volt a legetikusabb lövése, amit valaha megejtett.

Miután még ezek után is érkeztek kritikus hangok (érthetetlen miért), az amerikai nő Mózes első könyvét idézte:

Minden, ami mozog, ami csak él, legyen a ti eledeletek. Nektek adom mindezt éppúgy, mint a zöld növényt.

valamint hogy

Most hát fogd a fegyvereidet, tegzedet és íjadat, menj ki a mezőre, és lőj nekem valami vadat!

Ezzel minden meg is volt oldva. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.