Néhai brit miniszterelnök ellen indul gyerekmolesztálási vizsgálat

külföld
2015 augusztus 03., 14:19
comments 35

A rendőrség elleni panaszok ügyében illetékes független bizottság (IPCC) hétfőn közölte, hogy vizsgálatot indít annak kiderítésére, megfelelően kezelte-e a wiltshire-i rendőrség az 1990-es évekbeli ügyet, amelyben állítólag kiskorúak szexuális zaklatásával hozták összefüggésbe Nagy-Britannia korábbi miniszterelnökét.

Az IPCC szerint felmerült a gyanú, hogy a politikus érintettsége miatt a hatóság ejtette az ügyet.

A testület azt követően döntött a vizsgálat mellett, hogy egy nyugalmazott rendőrtiszt panaszt tett a wiltshire-i rendőrségnél.

photo_camera (JOHNNY EGGIT / AFP FILES / AFP)

Sir Edward Heath 2005-ben hunyt el salisburyi otthonában, 89 éves volt. Sokáig élt ott, ezért a wiltshire-i rendőrség arra kérte a környékbelieket, hogy ha rendelkeznek érdemi információval, ami segíthetné a nyomozást, álljanak elő vele. Az esetleges áldozatok jelentkezését is várják. "Néhányan talán soha nem beszéltek az őket ért bántalmazásról, de arra buzdítjuk őket, hogy lépjenek kapcsolatba velünk, és ne szenvedjenek tovább csendben".

Edward Heath 1970 és 1974 között volt Nagy-Britannia kormányfője. A szigetország az ő miniszterelnöksége idején, 1973. január 1-jén csatlakozott az Európai Unió elődszervezetéhez, az Európai Gazdasági Közösséghez. A Konzervatív Párt éléről tíz év után Margaret Thatcher taszította le 1975-ben, ezt soha nem tudta neki megbocsátani, ezért később nem vállalt szerepet a Thatcher-kormányban. Szerzőként is sikeres volt, műgyűjtőként és vitorlázóként is számon tartották. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.