Bevándorlónak álcázott titkosügynökök buktathatták le az embercsempészeknek dolgozó bácskai rendőröket

POLITIKA
2015 augusztus 04., 06:58

Titkos akcióval buktathatták le azt a három, Bács-Kiskun megyei rendőrt, akik a vádhatóság gyanúja szerint az embercsempészekkel együttműködve saját társaikat figyelték meg az 51-es főúton, hogy biztosítsák az embercsempészek szabad áthaladását a megyén.

A Népszabadság értesülései szerint a rendőrség belső ellenőrzése, a Nemzeti Védelmi Szolgálat ügynökei magukat bevándorlónak álcázva Törökországból utaztak be Magyarországra embercsempészek segítségével. Útjuk során megfigyelhették, hogy hol és milyen hatóságokkal működnek együtt az embercsempészek, így akadhattak a múlt héten őrizetbe vett rendőrök nyomára.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt részleteket elárulni az ügyről. (Via Népszabadság)

UPDATE 10:52

A Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleménye szerint újabb gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben, vele együtt már hat embert - köztük a három rendőrt - gyanúsítják azzal, hogy tagja volt a Hercegszántó térségében működő embercsempész-hálózatnak. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.