Felvétel készült a szívtelen vandálról, aki lemészárolta a cuki stoppos robotot

külföld
2015 augusztus 04., 04:16
comments 124

Térfigyelő kamera rögzítette a kanadai stoppos robot, Hitchbot halálát. Az emberek segítőkészségére apelláló robotot, aminek fő feladata pont az lett volna, hogy megtanuljon bízni az emberekben, a hétvégén Philadelphiában végezték ki.

A most előkerült, megrázó erejű mozgóképes dokumentum alapján Hitchbot

kegyetlen halált halt.

Egy senkiházi Eagles fanatikus, aki városa csapatának 12-es számú mezét viselte – gondolom Randal Cunningham, a 20 éve visszavonult legendás QB mezét, nem pedig a 2011-ben egy szezont Philadelphiában töltő Steve Smithét –, szimplán

kitépte a robot kezét!

A térfigyelő kamera felvételén látszik, ahogy a vandál egyedűl kószál a városban, amikor felfigyel egy tűzcsap mellett, egy postaláda takarásában várakozó Hitchbotra.

Előbb csak tanulmányozza, majd továbbmegy, hogy aztán egy busz elhaladása után kis kört megtéve visszatérjen.

A felvételen látszik, hogy Hitchbot kétségbeesetten kommunikálni próbál, villódznak a lámpái. A közel hajoló támadót ez nem hatja meg,

brutális kegyetlenséggel esik neki.

Bár ez a felvételből nem derül ki, de sajtójelentések szerint gyakorlatilag lefejezte a senkinek sem ártó robotot, majd, mint aki jól végezte a dolgát, arra távozik, ahonnan jött.

Hitchbotot kanadai tudósok készítették, ők pedig nem cáfoltak rá a nemzetükről kialakult sztereotípiákra. A Hitchbot-projekt menedzsere, Brigitte Dreger-Smylie szerint Hitchbot alkotói egyáltalán nem haragszanak a vandálra. "Ami Philadelphiában történt, bárhol megtörténhetett volna. Tisztában voltunk a veszéllyel, hogy Hitchbot megsérülhet, vagy ellophatják, ha szabadon eresztjük" - mondta.

A robotnak amúgy szép élete volt. Kanada, Németország és Hollandia keresztülszelése után az Egyesült Államokban is két hétig utazhatot, és két pontot teljesített is a tervéből:

látta a Times Square fényeit és ő kezdte hullámzást a Boston Red Sox legendás stadionjában, a Fenway Parkban az egyik meccsen.

(Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.