Gyorsított eljárásban ítélték el a bunkó ausztrált, aki a bulinegyedben bántalmazott egy rendőrt

bűnügy
2015 augusztus 04., 14:02
comments 192

A Budapesti Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 21 éves ausztrál állampolgárságú férfit, aki 3 nappal ezelőtt a VI. kerületben a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenszegült, és bántalmazta az egyik rendőrt.

Augusztus 1-én este a Nagymező utcában az egyik ismerősével garázdálkodott, ezért a járókelők rendőrt hívtak. A két járőr rendőrautóval, megkülönböztető jelzéssel érkezett, ezért az ausztrál férfi beszaladt egy közeli hostel épületébe, de a rendőrök utolérték.

A rendőri intézkedésnek továbbra is ellenszegült, a rendőrök fogásából erőszakkal kiszabadította magát, majd megpróbált kirohanni az ajtón. Ki is jutott, de amikor megpróbálta az ajtót maga mögött behúzni, a rendőrnő a ruhájánál fogva visszatartotta, és az egyik lábát az ajtórésbe helyezte, hogy az ausztrál ne tudja becsukni. De erre a férfi az ajtót háromszor erősen a rendőr lábának rántotta, így a rendőrnő megsérült. Az intézkedésnek még ezután is aktívan ellenálló férfit megbilincselték, és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfit hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül gyorsított eljárásban bíróság elé állították. 1 év 9 hónap börtönbüntetést kapott, 2 évre felfüggesztve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.