Éhbérért dolgoznak a magyar háziorvosok

Rettenetesen alacsony fizetésért dolgoznak a magyar háziorvosok. A Fakoosz Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke szerint egy

"egy 20-30 éve praktizáló, 1200 beteget ellátó háziorvos havi nettó bére 130-150 ezer forint. Sok helyen a nővérek fizetése is magasabb, mint az orvosoké, hiszen ők alkalmazottként dolgoznak, akiket a vállalkozást működtető háziorvos fizet ki."

MTI Fotó: Illyés Tibor

Selmeczi Kamill szerint hiába kaphat 10 millió forintot is egy orvos azért mert öt éve betöltetlen praxisban vállal munkát, ez nem oldja meg a fizetés kérdését. Az elnök a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy

"azért van sok betöltetlen praxis, mert nincs elég orvos Magyarországon, a fiatal, motivált doktorok inkább külföldre mennek, a helyzetet ugyanakkor javítaná, ha emelnék a háziorvosok jövedelmét."

A Magyar Nemzet szerint a kormány idén is 500 millió forintot szán a háziorvosok Magyarországon tartására. Tavaly 38 háziorvosi szolgálatot sikerült betölteni úgy, hogy a rendelkezésre álló keretből 413 millió forintot fizetett ki az Országos Egészségügyi Pénztár. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.