Izraelben letartóztattak egy zsidó férfit a palesztin család felgyújtása miatt

külföld
2015 augusztus 05., 07:58
comments 43

Mordechai Meyert -külön tárgylás nélkül-  az izraeli hatóságok hat hónapra letartóztatták a múlt heti merénylet miatt.

A tárgyalás nélküli fogva tartást eddig csak palesztin gyanúsítottaknál alkalmazták. Erre azoknál az ügynél lehet szükség, amikor nincs elég bizonyítékuk a gyanúsított ellen, hogy vádat emeljenek, de meg akarják előzni, hogy további erőszakos cselekményeket kövessen el.

Az izraeli terroristák elleni fellépést Benjámín Netanjáhú rendelte el kedden a biztonsági kabinet ülésén.

Az izraeli belügyminisztérium csak annyit mondott, hogy Meyer az utóbbi idők terrortámadásaival összefüggésben tartóztatták le, mert tagja az egyik zsidó terrorista csoportnak, de arról nem közöltek részleteket, hogy közvetlenül érintett-e a múlt hati gyújtogatásban.

Múlt pénteken Doumában felgyújtották egy palesztin család házát. A tűzvészben meghalt egy 18 hónapos fiú, idősebb bátyja és szülei pedig súlyosan megsebesültek.

Egy közeli falra héber betűkkel a “bosszú” szót firkálták fel a feltételezett tettesek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.