Készülhetnek a szociális dolgozók az őszi sztrájkra

POLITIKA
2015 augusztus 05., 04:21
comments 34

Több hónapnyi hiábavaló egyeztetés után májusban fordult a bírósághoz a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság, mert nem tudtak a kormánnyal még abban sem megegyezni, hogy esetleges munkabeszüntetés alatt milyen feladatokat kell ellátni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint csak pár adminisztratív feladat hagyható el, amúgy ugyanúgy kell dolgozni mintha nem lenne sztrájk, hogy ne csorbuljanak az ellátottak jogai.

apolok_tuntetes_2

Az első fokú bíróság egy hónap alatt döntött: az ágazat szakszervezetei pontosan fogalmazták meg, mit kell a munkatársaknak elvégezni ahhoz, hogy senkit ne veszélyeztessenek, a minisztérium igényei viszont súlytalanná tennék a sztrájkot. A döntés ellen az EMMI fellebbezett. Hiába mert a másod fokú döntés egyetért az első fokkal. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.