Ötven százalékkal több gázpisztolyt adnak el Szegeden, mint korábban

politika
2015 augusztus 05., 03:26

A Délmagyar.hu beszélt az egyik szegedi fegyverboltossal, aki a lapnak elmondta, hogy

"az elmúlt másfél-két hónapban sokkal több gáz-riasztó pisztolyt adtunk el. Nagyjából 50 százalékkal többet értékesítettünk, mint az előző év hasonló időszakában. A vásárlók nem is csinálnak titkot abból, hogy a migránshelyzet miatt vásárolják a fegyvereket. Vevőkörünk főleg a Hattyas-telepen, Röszkén és a határ menti településeken élőkből áll."

photo_camera AFP PHOTO / CSABA SEGESVARI

A boltost szerint eddig évente 60-70 ilyen pisztolyt adtak el, amiknek ára 15 ezer forinttól 60 ezerig terjed. Gáz-riasztó pisztolyt minden nagykorú vásárolhat, nem engedélyköteles. Otthon bármit csinálhat vele az ember, de az utcai viseléshez rendőri engedély kell.

Update: ez az ötven százalékos növekedés ebben a boltban azt jelenti, hogy az eddigi

heti egy-két darab után mostanság 4-5 is elmegy.

A vs.hu mind a három szegedi boltot felhívta, az egyiknél nem vették a fel a telefont, az utolsónál pedig nem tapasztaltak keresletnövekedést. Igaz, ők csak egy fajta gázpisztolyt tartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.