Perlik az MKB-t a kirúgott dolgozók

gazdaság
2015 augusztus 05., 05:10
comments 21

A volt alkalmazottak pertársaságot alapítottak, mert szerintük a végkielégítésüknek csak a töredékét kapták meg, mikor az állam átvette a bankot.

Szerintük nem a kollektív szerződésük szerinti összeget kapták meg. Volt akit így nem egyévnyi, hanem csak a három hónapos fizetésével küldték el.

A kirúgott dolgozók azt mondják, hogy ők nem egy állami, hanem magáncéggel kötötték meg munkaszerződésüket, annak tudatában, hogy az elbocsátásuk esetén magasabb végkielégítést kapnak a törvényben előírtnál.

A tavaly óta állami kézben lévő MKB viszont azzal védekezik, hogy a kollektív szerződést 2012, vagyis a munkatörvénykönyv új szabályainak hatálybalépése után kötötték, így arra már vonatkozik az állami korlátozás.

A létszámleépítéskor a banktól 300 embert küldtek el. (vg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.